Nyheter 2008-2013

 


2015

November
Sommarhagens Pocket Pearl "Bali" och hennes syster Sommarhagens Poem & Pearls "Juni" deltog 8/11 på Jämtland/Härjedalens inoff utställning i Svenstavik. Båda två fick Hp med fina kritiker, Bali placerade sig som BIR-valp (senare BIG-II valpklass 6-9 månader) och Juni BIR-2.

Bali och Juni 6 månader

Juni-Oktober
Under sommaren har vi tävlat lite sparsamt men erhållit bra resultat. Vi har ställt ut vår valp Bali (Sommarhagens Pocket Pearl) 2 gånger på Svenska Vinthundsklubbens utställningar i Bjurholm och Timrå. Hon har fått jättefin kritik och 11/10 blev hon Bästa tikvalp 6-9 månader med HP och placerad som BIM!
Två av hennes bröder har också ställts ut med jättebra resultat! Sommarhagens Piece of a Pearl och Sommarhagens Pearl Jam. Grattis till er! (Bilder i bloggen)
Texas (Sommarhagens Alejandro) deltog även på SVK norras Lure Coursing prov i Bjurholm och placerade sig som 3:a (2 cert delades ut, så det var nära ett tredje cert!).
VALPAR - Vi planerar valpar till våren 2016, se valpsidan!

Bali 6 månader

Bali 6 månader

Maj
2 maj fick Sommarhagens Alejandro Norskt cert på LC-provet i Sona i Norge och fick en andraplacering i nationell klass.
Nya uppställningsbilder på valparna som  nu är drygt 5 veckor gamla, se valpsidan.
Nya uppställningsbilder på valparna som är 7 veckor och snart ska flytta till sina nya hem.April
VALPAR födda! Se valpsidan.
Whippetsidan uppdaterad med ny bild på Texas och Stella.
Bildgalleriet är tillfälligt borttaget pga revision.

Mars
Vi väntar valpar efter Sommarhagens Bad Romance och Bona Diva Oriental Pearl, se valpsidan för mer info.  2014

Juni
Sommarhagens Bad Romance "Húni" blev BIR, BIG och BIS-R på JHKK:s inoff utställning på Torsta i Ås på Nationaldagen.
Majo's Sheratan "Lennon" blev BIR och BIG II.

Ny bild på Sommarhagens Paparazzi på LC-sidan.

Vi hälsar Sommarhagens Lady Gaga välkommen tillbaka till kenneln f o m 29 juni.

lennon_small.jpg (321181 bytes)   huni_small.jpg (392713 bytes)

 

Mars
Java parades åter med Lucas men tyvärr gick hon tom igen. Det är osäkert om vi parar henne igen, men vi planerar valpar efter hennes dotter Sommarhagens Bad Romance så småningom.2013

Dec
Tyvärr visade ultraljudet att Java inte är dräktig denna gång. Vi provar igen med samma hane till våren -14.

Okt
Sommarhagens Corals & Pearls är parad med Skyborne Crossing the Atlantic! Vi hoppas på valpar i december.

Sept

Under september har vi ställt ut Majo's Sheratan i Norge och tävlat Lure Coursing med Sommarhagens Alejandro "Texas". Det gick fantastiskt bra för Texas som erhöll sitt första LC-cert! Mer info i bloggen. Under oktober planerar vi inga tävlingar då vi ska flytta, men däremot i november blir det en liten inoff utställning. I december hoppas vi att Sommarhagens Corals & Pearls ska börja löpa och då ska hon paras.
Sommarhagens Paparazzi har erhållit LC-licens! Bild i bloggen (8/9).

Aug

2-4 aug utställningar i Svenstavik.
Under fredagen hade SWK sin inoff rasspecial och Sommarhagens Alejandro "Texas" blev 2:a bästa unghundshane.
På lördagen var det specialhundklubben SvVK som höll off utställning och Texas blev 2:a bästa unghundshane med CK och Majo´s Sheratan "Lennon" blev 2:a bästa juniorhane med excellent.
På söndagens utställnig placerade sig Texas 3:a i unghundsklassen och Lennon 2:a, båda med excellent.
Kritiker finns i bloggen.
Ny uppställningsbild på Sommarhagens Bad Romance på whippetsidan och hela whippetsidan är reviderad.
Valpar planeras efter vår fina "Java" Sommarhagens Corals & Perls vintern -13, se mer info på valpsidan framåt hösten.

svensta.jpg (46572 bytes)

Sommarhagegns Alejandro 21 månader
Foto: Susanne Rask

Juli

Sommarhagens Alejandro "Texas" har nu godkänd LC-licens och får börja tävla.

Texas

Foto: Jonny Björklund

Juni

På Sveriges Nationaldag 6/6 hade Jämtland/Härjedalens kennelklubb en inoff utställning på Torsta i Ås. Lennon tog sitt fjärde raka BIR blev också BIG samt i final BIS-2 i klassen 6-9 månader. Detta var sista valputställningen för honom och vi kan då summera att han har varit utställd 4 gånger i valpklass och blivit BIR på alla! Fin slutkläm att bli BIS-2 dessutom! Nu är han 9 månader och går upp i juniorklass, första utställningen hädanefter blir SKK Svenstavik.

Lennon BIS 2

Lennon BIS-2 (8,5 månader gammal)

Texas var också med och han blev BIR (av 8 whippets), BIG samt i final BIS-4! Fantastiskt roligt! Domare i ras och grupp för båda var Arvid Göransson, även i final för Texas men i valpklassen där Lennon bedömdes var det Monica Mattfolk.

Texas BIS 4

Texas BIS-4

Vi har längtat efter att para Java på hennes nästa löp i augusti, hon har alltid löpt klockrent med 6 månaders intervall. Men nu har hon precis börjat löpa, 2 månader för tidigt! Dessvärre har vi ingen möjlighet att para henne nu då vi har andra saker inplanerade och därför kommer vi att skjuta upp detta på nästa löp som förhoppningsvis blir i december. Jag vet att det är många som väntar på valpar efter Java, men den som väntar på något gott... ;)

April

Lennons tredje valputställning och Lennons tredje raka valp-BIR!!! Vi är så glada! Denna gång var vi på Västernorrlands kennelklubbs valpshow i Sundsvall. Kritik och bilder i bloggen.

Mars

Majo's Sheratan "Lennon" BIR- och BIG-valp på Strömsunds BHK:s inoff utställning. Fler bilder på Lennon från utställningen samt kritik i bloggen. Nya 6-månadersbilder på salukisidan.

 lennon6mbirg.jpg (612226 bytes)Valpar planeras undan Sommarhagens Corals & Pearls till hösten, se valpsidan.

Februari
Vår salukivalp Majo's Sheratan debuterade på utställning 24/2 och blev BIR-valp, BIG-II. Se blogg.

Inga valpar planeras under första delen av -13 men ev till hösten eller våren -14. Just nu letar vi lämpligt hus för oss och våra hundar.

2012

November
Vi välkomnar vårt nytillskott till kenneln - salukivalpen Majo's Sheratan 8 veckor!
Nya sidor; saluki, katter och lure coursing, länkas från menyn.
Sommarhagens Alejandro blev 3 november BIR av 9 whippets på en inoff utställning arrangerad av JHKK på Frösö Park. Han gick även vidare från gruppen (BIG) och placerade sig som BIS-R i finalen.

Oktober
Utställningsresultat Mittnordenutställningen Sundsvall:
Sommarhagens Alejandro EXCELLENT i juniorklass, domare Erin Brown, Australien.

Augusti
Utställningsresultat JHKK nat utställning i Svenstavik:
Sommarhagens Alejandro EXCELLENT i juniorklass, domare Jarmo Vourinen, Finland.

texas8m_svik.jpg (75255 bytes)

Texas 9 månader
Foto: Maidie Rosén

 

huhi_birvalp.jpg (145683 bytes)

BIR-valp Souftouch Double Rainbow, ägare kennel Courtborne. BIM-valp Sommarhagens Bad Romance.
Domare: Säde Hohteri.

Juni/juli
Tänk att det skulle gå ett halvår innan uppdatering av hemsidan, men det har helt enkelt inte funnits tid till det. Men nu ska det bli ändring på det då vi har lite nya spännande planer!

I juni hade vi en mycket trevlig valpträff utanför Malmö, se särskilt fotoalbum. Finns även länkat från gallerisidan.

Sommarhagens Bad Romance och Alejandro var på Myndeklubbens hundutställning i Trondheim 1/7 och Húni smällde till med att bli Bästa tikvalp och BIM-valp (bilden ovan). Texas fick HP och placerade sig som 4:e bästa hanvalp.

Ny parning planeras 2013 efter vår delägda tik Sommarhagens Possibility (Sommarhagens Footloose x Sommarhagens Corals & Pearls). Kullen kommer att tas i samarbete med kennel Gatecastle´s i Sveg. Vi har inte bestämt hane ännu. Cookie löper i april -13 om allt är som vanligt och då blir det sommarvalpar. Se valpsidan.

Húni och Texas som nu är 9 månader har också prövat på LC för första gången. Se bloggen daterat 23/7.

Eventuellt väntas också ett spännande nytillskott till kenneln i höst, mer om detta när (och om) valparna fötts.

everybody.jpg (1165478 bytes)

 

Januari/februari
Valparna ur Lady Gagakullen är sålda! Inga nya whippetvalpar planeras i år, utan eventuellt 2013.
Jag har flyttat från Ystad till Frösön, jag nås på samma mail, telnr samt Facebook. Min äldsta dotter Julia Eldh bor kvar i Ystad och ingår f o m 2012 i Sommarhagens kennel!

SOMMARHAGENS KENNEL FIRAR 20-ÅRSJUBILEUM 2012! - 20 ÅR MED WHIPPET!

20-20-sj.jpg (260639 bytes)2011  

                                                     
December
Sommarhagens Singin' in the Rain och S. Moulin Rouge blev 4:a resp 5:a i licensklass på SVVK/södras Klubbmästerskap i Lure Coursing. GRATTIS! Reportage i Kristianstadbladet med bild på Kenzo! 
Uppställningsbilder på Lady Gaga-kullen finns nu, se valpar. Bara en hane kvar till salu, vid intresse ring 073-8202796 eller maila sommarhagens@hotmail.com

November
Whippetvalpar födda 3 november, se valpsidan. Intresserade är välkomna att höra av sig till mig på tel nr 073-8202796 eller mail sommarhagens@hotmail.com. Det finns tre valpar kvar som inte är reserverade.

Sept/okt
Sommarhagens Manzano fick sitt andra Cert och blev BIR i Moss Norge.

manzano_2bir.jpg (204872 bytes)

Juli, augusti
Whippetvalpar planeras! Sommarhagens Corals & Pearls kommer att paras i sept/okt -11, se valpsidan för mer information och bilder. Vi kommer att avvakta med vår planerade mittelspitzkull till våren -12. Sommarhagens Moulin Rouge "Lisa" och Sommarhagens Corals & Pearls har börjat med Whippetrace. Lisa erhöll ett av två licenslopp i augusti med matte Jeanette Sällström och vann dessutom G-finalen.

Sommarhagens Manzano slog till ordentigt med sin juniordebut på NKK:s utställning i Bjerke Norge och blev BIM, fick cert och blev kvalificerad till Crufts 2012! Helt fantastiskt!

Juni
Våra mittelvalpar ur Chilikullen har lyckats bra i sina debuter på valpshower. Först ut var Sommarhagens Manzano som blivit BIR-valp i Norge 2 gånger under våren och sedan blev Sommarhagens Serrano BIR-valp på Skanör Falsterbo BHK och nu senast även lilla systern Sommarhagens Birds Eye som blev BIR-valp på Trelleborgs BHK samtidigt som Serrano blev BIM-valp! Fantastiskt roligt! Min fodervärdstik Sess Miros Å La'La "Isa" blev bästa öppenklasstik på samma utställning.

hanna_zano.jpg (243130 bytes)
Sommarhagens Manzano och Hanna Wilhelms Torp
BIR valp maj -05

Ma
Vi planerar Mittelspitzvalpar till hösten och Whippetvalpar till våren -12. Intresserade är välkomna att höra av sig på mail sommarhagens@hotmail.com  tel 073-8202796. Ny sida, Chilikullen, länkat från Mittelspitzsidan.

Sommarhagens Moulin Rouge "Lisa" erhöll sitt andra LC-cert i Hjältevad 7/5 och blev placerad som 5:a med 86,5 poäng. Brorsan Sommarhagens Singin' in the Rain "Kenzo" deltog och blev 15:e med 84,25 poäng. Båda två har nu 2 LC-cert var och vi håller tummarna för att de ska få sitt kvalificerande cert för Championtitel snart!

IMG_2219.JPG (26342 bytes)

Jeanette och Sommarhagens Moulin Rouge "Lisa"

Mars
Våra whippetjuniorer från senaste kullen deltog på Malmö Int. Sommarhagens River flows in You blev 4:e bästa junior i en stor klass och fick CK. Hans kullsyster Sommarhagens Eqlipse deltog också och fick samma placering.

Januari/februari

Mittelvalparna är sålda. Jag önskar de nya ägarna i Sverige, Danmark och Norge lycka till med sina nya familjemedlemmar!2010                                                        

November
Mittelvalpar födda, se valpsidan. Bilder uppdateras kontinuerligt på bloggen samt Facebook.

Oktober
Mittelspitzvalpar väntas i november! Historiksidan uppdaterad.

September
Sess Miros Victoria "Lova" är parad med SEUCH Ante Poire Alexander in Quburn. Valpar väntas förhoppningsvis i november.
Av de 5 valparna i Sommarhagens Twilight-kull har 4 redan hunnit debutera på utställning - och det med den äran! Jätteduktiga och med fina kritiker! Följ gärna bloggen för mer info.

Augusti
Sommarhagens Moulin Rouge fick sitt första LC-cert och blev 5:a på LC-provet i Norberg 28/8.
Stort grattis till Lisa med ägare Jeanette! Detta är 4:e LC-certet i år! Fantastiskt roligt! Det är 3:e hunden ur Musikalkullen (SUCH SLCCh Adagio Greatest Love of All x Sommarhagens Frostic Queen) som tar cert och där en av dem (Sommarhagens Floomrider har redan har 2 LC-cert!


Juli
Sommarhagens Floomrider fick 3 juli Lure coursing cert och blev 2:a bästa whippet med 81.25 poäng på SvVK:s nationella prov i Sollefteå. Grattis Mia och Frodo (se Mias Eldorado). Det är 3:e LC-certet till kenneln i år och jag är fantastiskt glad för att mina valpköpare är så duktiga med sina hundar, på alla sätt!
Våra valpar ur sista kullen har nu flyttat och vi önskar alla lycka till! Nästa whippetkull planeras eventuellt om 1,5 år, alltså till hösten 2011 och då blir det också undan Sommarhagens Corals & Pearls. Men redan nu till hösten planerar vi att para om vår mittelspitz Sess Miros Victoria (BIR-vinnare med 1 cert) som gick tom i våras. Uppdatering av valpsidan i höst alltså.

 

Sommarhagens Twilight & Endlessly 9 veckor   

Juni
Uppställningsbilder på valparna 5 veckor gamla. Även uppställningsbilder 7 veckor samt små huvudbilder inlagda. Se valpsidan. Ny sida "Våra katter".

Maj
Java födde 5 valpar (1+4) fredagen 7 maj. Se bilder på sidan om valpar samt bloggen.
Gatecastle´s Octopussy af Sommarhagen blev BIR-veteran på SvVK/södras utställning i Höör.
Sommarhagens Moulin Rouge fick 30/5 sin rundbanelicens! 

April
Sommarhagens Singin' in the Rain blev idag 2:a på LC-provet i Sjöbo och fick sitt första LC-cert. Sommarhagens Footloose blev 4:a och fick sitt andra LC-cert. Sommarhagens Moulin Rouge fick en 13:e placering.

Mars
Parade: Whippet Sommarhagens Footloose x Sommarhagens Corals & Pearls samt mittelspitz SEUCH Ante Poire Alexander in Quburn x Sess Miros Victoria.

Februari
Sidan med planerade valpar uppdaterad med foton och 3-leds stamtavor.

Januari

Sess miros Victoria "Lova" är ögonlyst u a och patella är också u a. Två valpkullar planeras i vår, se sidan om Valpar.

 

2009

November
Tyvärr fick vår blåvita whippet Java inga valpar i år. Vi planerar att para om henne på nästa löp. Hane ej bestämd. Förmodligen kommer även vår mittelspitz Sess Miros Victoria att paras hos sin fodervärd i vår. Återkommer med mer info efter nyåret ang dessa planerade kullar.
Några whippets ur Musikalkullen har deltagit på Lure Coursing KM och tränat på kappbanan i höst, se bloggen. Stort grattis till Sommarhagens Moulin Rouge (med ägare) som tagit sololicens!

Augusti
Länge sedan uppdateringar. Men lite kort och snabbt; Coralle blev 2:a bästa veterantik med CK på SvVK/nn utställning i Svenstavik i början av augusti. Jag har bytt ut uppställningsbilder på henne samt Higgins, se whippetsidan. Java ska paras i början av september, se planerade valpar. Ny indexbild, Coralle och Java. Jag hoppas kunna uppdatera flitigare framöver när jag får tillgång till alla program och filer. Under tiden, se bloggen där jag skriver ofta.

Den 23 maj
Gatecastle´s Octopussy af Sommarhagen blev idag BIR-veteran på SvVK/södras utställning på Bosjökloster. Domare: Louise Hickie, Australien. Ny uppställningsbild på whippetsidan och i bloggen.

Den 17 maj
Sess Miros Victoria blev BIR med cert i Hässleholm! Domare: Moran Anthony, Irland. Sess Miros Å La'la blev bästa tikvalp. Bilder i bloggen.

Den 25 april
Stora LC-nyheter! Sommarhagens Footloose tog cert på sitt första LC-prov i Skåne (SvVk/södra) och blev 3:a. Sommarhagens Moulin Rouge fick R-Cacil. Se poäng och foto i bloggen.
Sommarhagens Floomrider som deltog i ett klubbmästerskap i Gävle (SvVK/nn) vann och blev både klubbmästare och Best in Field! Sommarhagens Eldorado blev 4:a och Sommarhagens Faristella vann den olicensierade klassen och blev 2:a totalt. Poäng se bloggen.

Den 4 april
Tyvärr blev det inga valpar i vår. Java kommer att paras igen på höst- eller vårlöpet.

Den 28:e februari
Sommarhagens Corals & Pearls parades 23/2 med Tintavon Vegard Keyzerson.
Sommarhagens Moulin Rouge har idag tagit LC-licens.
Några gamla bilder inlagda i 2006 och 2007 års whippetgalleri.

2008

Den 23:e november
Whippetgalleriet 2008 uppdaterat.

Den 20:e november
Välkommen Sess Miros Å La'la, vår nya mittelspitzvalp. Bilder på sidan för mittelspitz, galleriet och i bloggen.

Den 16:e november
Mittelgalleriet och whippetgalleri 2007 uppdaterat (fler whippetbilder kommer in här sen och även sheltiegalleriet skall uppdateras framöver).

Den 13:e november: NUCH SUCH SLCCH Sommarhagens Cristalle har erhållit Svenska Whippetklubbens Trippelpris med meriter inom utställning, lure coursing och viltspår. Grattis äg: Susanne Andersson (kennel Amazing Flash).
Uppdaterade sidor: Minneslund och Tidigare kullar (whippet).


Den 22 oktober:
Ny sida - Minneslund. Bilder och text kommer under hösten.

Den 19:e oktober: Mittelgalleriet uppdaterat. Resultat från SvvK/Nedre Norras KM i LC i bloggen.

Den 13:e september
: För utställningsresultat från SvVK Laröd 13/9, se bloggen.

Den 16:e augusti:
Arbetet med den nya hemsidan kommer att fortgå under några veckor. Bilder och text från den gamla hemsidan kommer att överföras lite i taget. 

Not. Sommarhagens hemsida har funnits på nätet sedan 1998 och var en av de första kennelhemsidorna i Sverige. Hösten 2008 gjordes en stor revision för att uppnå en mindre och enklare hemsida. Tyvärr åkte gamla fotogalleriet bort.